ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λούης Δημητρίου στο {TS} για All Star Game και έκκληση σε Υπουργείο Παιδείας και σχολικές εφορίες (vids)

Λούης Δημητρίου στο {TS} για All Star Game και έκκληση σε Υπουργείο Παιδείας και σχολικές εφορίες (vids)

Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του ThemaSports και πιο συγκεκριμένα στον Γιώργο Λεωνίδου για τη διοργάνωση του All Star Game, αλλά και για το σοβαρότατο θέμα με τις ακατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις και τις πλημμυρισμένες (κλειστές) αίθουσες, ο Πρόεδρος της ΚΟΚ Λούης Δημητρίου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννος Ιωάννου

Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

Για το All Star Game:

«Σίγουρα είναι μία μεγάλη γιορτή της καλαθόσφαιρας, της κοινωνίας και ειδικά για τον κόσμο, ο οποίος θα μπορεί να έρθει στο All-Star Game το οποίο διεξάγεται για 7η συνεχόμενη χρονιά και έχει τη δική του αίγλη, τη δική του γιορτή που είναι συνεχώς αναβαθμισμένη, πάντα σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ.

Προσδοκούμε ότι θα κατακλυστεί το γήπεδο «Ελευθερία» για μία ακόμη φορά και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε πάνω από πέντε χιλιάδες κόσμο, για να έρθουν οι γονείς με τα παιδιά τους, για να περάσουν καλά, να διασκεδάσουν και να απολαύσουν το θέαμα, ενώ θα υπάρχουν και αρκετές εκπλήξεις».

Για τη μη ικανοποιητική παρουσία του κόσμου στους αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος:

«Σίγουρα δεν μπορούμε να συγκριθούμε με τα μεγέθη της Αμερικής ή της Ελλάδος, αφού είμαστε μία μικρή χώρα και μάλιστα ποδοσφαιρική, όμως ως Ομοσπονδία κάνουμε τις δικές μας ενέργειες και νομίζω ότι σε Εθνικό επίπεδο, από τις μικρές ηλικίες μέχρι την Εθνική ομάδα των ανδρών, βλέπουμε τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο και να μας στηρίζει.

Οπόταν, ο κόσμος υπάρχει, αλλά θέλει το κίνητρο για να έρθει στο γήπεδο. Βλέπουμε ότι στα παιχνίδια των πλέι-οφ στην Α΄ κατηγορία να γεμίζουν τα γήπεδα, άρα υπάρχει ενδιαφέρον, όμως δεν είμαστε ακόμα ευχαριστημένοι με την προσέλευση του κόσμου στους αγώνες πρωταθλήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι αρκετά σωματεία δεν είναι ποδοσφαιρικά και δεν έχουν κόσμο πίσω τους».

Για την εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι με την Πορτογαλία:

«Για μας δεν ήταν έκπληξη η παρουσία του κόσμου στο ματς με την Πορτογαλία, αφού έχει έρθει πολλές φορές στο γήπεδο για να μας στηρίξει».

Για το πως αντιμετωπίζουν το σοβαρό θέμα με τις ακατάλληλες και ανεπαρκείς αθλητικές εγκαταστάσεις, με αφορμή το περιστατικό που έγινε στο κλειστό γήπεδο της Ανόρθωσης στη Λεμεσό, όπου έμπαζε νερά μετά από δυνατή βροχή:

«Σίγουρα μας προβληματίζουν πολύ οι εγκαταστάσεις των σχολείων, οι οποίες δυστυχώς βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και θέλουν συντήρηση. Είμαστε σε διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό και είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθεί λύση.

Το πρόβλημα είναι με τις σχολικές εφορίες, οι οποίες δεν συνηγορούν εύκολα στο να συνεργαστούν και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, για το οποίο υπάρχει πλήρης αδιαφορία και μόνο ο Υπουργός μπορεί να δώσει τη λύση, αλλά μέχρι τώρα δεν έκανε τίποτα για αυτό το θέμα.

Πρέπει να παρθεί απόφαση πολιτική πλέον, για το πως διαχειρίζονται οι σχολικές εφορίες την όλη κατάσταση. Εκεί είναι το πρόβλημα κι εμείς σαν Ομοσπονδία έχουμε έρθει σε επαφές με το Υπουργείο και είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε στα σχολεία και υπάρχουν σωματεία που μπορούν να το κάνουν, όμως οι σχολικές εφορίες δεν επιθυμούν τέτοιες δεσμεύσεις.

Δεν μας έχει αφήσει αδιάφορους το περιστατικό με την αίθουσα της Ανόρθωσης που έχει πλημμυρήσει.

Έχουν πλημυρίσει και άλλες αίθουσες, απλά δεν βγήκε στην επιφάνεια, αλλά μετά και από αυτό το περιστατικό, κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και είμαστε ήδη σε διαβουλεύσεις και προσπαθούμε να δούμε πως θα το επιλύσουμε αυτό το θέμα άμεσα μαζί με το Υπουργείο Παιδείας και γενικά με τους υπεύθυνους, οι οποίοι πρέπει να πάρουν ριζικές αποφάσεις για να ανακαινιστούν οι αίθουσες.

Βλέπουμε ότι και στο «Σπύρος Κυπριανού» πέρσι που είχαμε διεθνείς αγώνες, έβρεξε μισή ώρα και έσταζε νερό από την οροφή, 18 εκατομμύρια γήπεδο.

Πρέπει πλέον η Πολιτεία να έρθει κοντά για να βρούμε τις λύσεις. Τόσο ο ΚΟΑ όσο και το Υπουργείο Παιδείας που είναι οι αρμόδιοι φορείς, πρέπει να ανοίξουν το θέμα της σοβαρής συντήρησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων».

Δείτε videos με τις δηλώσεις του στο ThemaSports:

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top